Kvarkan tvingar Laholm att ställa in

14 DECEMBER 2011

SVERIGE Laholmsortens Lantliga Ryttarförenings anläggning i Ahla har varit stängd i snart två månader på grund av kvarka. Nu tvingas klubben även ställa in de första tävlingarna under 2012.

Det handlar främst om tre tävlingar under januari och februari.
– Vi hoppas att det kommer att räcka med att flytta dessa tävlingar och att anläggningen är öppen igen till tävlingarna som kommer i mars och april, säger klubbens vice ordförande Fia Hanssen till Laholms Tidning.

Inställda tävlingar innebär en utebliven inkomst, även om man från klubbens sida är glada att kvarkan bröt ut i oktober och inte tidigare under året.
– Hade vi drabbats tidigare under säsongen kunde det ha drabbat fler tävlingar och skulle vi ha fått det i somras under vår stora dressyrtävling hade det varit en katastrof för oss, säger Hanssen till tidningen.

När klubben kan öppna anläggningen igen vet man inte,  då de måste hålla stängt i ytterligare minst tre veckor efter att den sista insjuknade hästen blivit frisk.

källa: tidningenridsport


Kommentarer
Postat av: ylva

usch, jag tycker det är jätteläskigt när det blir smittsamma sjukdomar... tänk om man har lånat ett schabrak eller nåt av nån som var i ett smittat stall för några veckor sen men inte hade sjuka hästar då liksom... det sprider sig ju läskigt fort :/

2011-12-15 @ 22:00:06
URL: http://ponnyflickornas.blogg.se/
Postat av: johanna

sv nathalie: tack, snäll du är, du anar inte hur mycket de betyder.. <3

2011-12-15 @ 22:15:15
URL: http://stallkompisaar.blogg.se/
Postat av: Evelina

Kvarka är hemskt.. :(

2011-12-15 @ 23:36:03
Postat av: Erica

Hemskt:(

2011-12-16 @ 00:30:20
Postat av: Stinaaa

vad är de här för blogg egentligen? herregud, starta en nyhetsblogg istället natta, det är de här som gör det helt aohroasjaptmatuh jobbigt att läsa bloggen, bombat med ovärda inlägg

2011-12-16 @ 07:10:00
URL: http://stinalaarssoon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0